Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

de xana in Porc, 12 Sep 2013 | 1923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg muschi de porc
  • 1 kg scoici(vietnameze) congelate
  • 1 kg cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri untura
  • 3 linguri ulei de masline
  • coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit cartofii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana):

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi.


Scoicile se pun in apa cu sare(din cea pentru muraturi,groasa), iar dupa 10 minute se schimba apa, se pune iar sare si se lasa asa pana le folosim.


Intr-o oala se pune uleiul de masline si untura iar cand se incinge se adauga carnea pe care o prajim pana se rumeneste putin. Adaugam si marinata in care a stat carnea si un pahar mic cu apa. Amestecam din cand in cand.


Cartofii se taie cubulete de 1 centimetru si se prajesc in ulei incins apoi se scot pe un prosop de hartie si-i dam cu sare.


Cand carnea este gata adaugam scoicile(scurse de apa), amestecam si punem capacul, lasand asa 7-8 minute sau pana cand scoicile se deschid. Cele care raman inchise se arunca.


Amestecam si cartofii prajiti carnii si scoicilor, presuram coriandru taiat marunt, mai amestecam o data si e gata de servit.

 

TIPS-URI

1

Scoicile fie proaspete, fie congelate daca se tin in apa cu sare, elimina eventualele urme de nisip prinse in `carapace`.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (24)

cristeena20 1

25.10.2013, 19:59

Foarte bun felul asta d emancare..doar ca dupa mine nu prea merge combinatia de porc cu scoici. DAr daca nu am icnercat nu pot spune ca nu e bun asa ca xana ramane ca daca ne vedem sa imid ai sa gust . In reteta originala stiu ca se face fara fructe de mare.

xana 1

25.10.2013, 23:18

Pai eu dupa reteta originala am facut si e cu scoici,daca scrii in google numele `Carne de porco á Alentejana` cam la fel apare. Mai e `Carne de porco á Portuguesa` aia da, e fara fructe de mare. Sa stii ca e chiar bun cu scoici, iar la mine esti tot timpul bine venita

cristeena20 1

27.12.2013, 14:21

Ai dreptate XAna draga..am confundat o sa fac si reteta ta cu scoici..cu siguranta e ff buna. eu ador scoicile ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Porc cu sos bearnaise