Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)

de MOKUSKA in Porc, 26 Mai 2014 | 4218 vizualizari

 

O reteta traditionala din Ungaria. Se poate realiza dupa gust cu ceapa sau cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g muschi de porc (4 felii)
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • piper
  • sare
  • boia
  • apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos):

Carnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se rumenesc (sau fara ulei in teflon).  Intr-o cratita asezam carnea prajita, usturoiul, ceapa, rosia si ardeii, toate taiate in 4 si le condimentam cu sare, piper negru si boia dulce. Zeama ce a ramas de la carnea fripta o turnam peste si mai turnam 1 cana de apa (sa acopere bine toate ingredientele). Se fierbe la foc mic sub capac, pana scade zeama aproape de tot (daca mai este nevoie puteti sa adugati ulterior apa fierbinte). Dupa ce s-a inabusit carnea, a devenit frageda, scoatem bucatile pe un platou, iar legumele fierte (cu zeama in care au fiert) le zdrobim cu un blender, condimentam cu putin busuioc uscat (un praf), asezam inapoi bucatile de carne peste sos si le mai lasam la fiert 3-4 minute (verificati sa nu se prinda sosul).

Friptura am servit-o cu piure de cartofi, dar se poate servi doar cu sosul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu verdeturi