Muschi file de casa

de Bunica in Mezel de casa, 9 Apr 2013 | 12092 vizualizari

 

Da duminica trecuta,cand a fost emisiunea"Romania te iubesc"si a vazut Matei cum se fac mezelurile a zis ca nu mai mananca mezeluri cumparate.Sa-mi faci tu!zise baiatul.Si Bunica s-a conformat.

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ierburi aromate
  • 400ml. zeama de varza
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura suc de rosii
  • 50 ml. vin
  • o lingurita piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi file de casa:

Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.


Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.


Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.


Am rulat-o si am lasat-o peste noapte,pentru a se intrepatrunde aromele.


A doua zi dimineata,am rulat-o stras si am legat-o cu ata destul de strans.


Intr-o cratita de 3l.am pus muschiul rulat,zeama de varza,foile de dafin si 400ml. apa.Am fiert la foc potrivit cam 2 ore.


Intr-o alta caratita mai mica am pus vinul, sucul de rosii ,piperul boabe si o parte din compozitia de la fiert .Am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni frumos.


Am scos muschiul,l-am pus pe o tava iar deasupra un capac din lemn si o greutate pentru a se presa..Dupa cateva ore ,am luat greutatea,am desfacut ata si a fost tocmai bun de mancat.


Se poate servi si ca fel principal alaturi de o garnitura si o salata.


 

TIPS-URI

1

Stim toti ca muschiul de porc este fad si atunci am folosit uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi file de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

T I M E A 1

10.04.2013, 21:08

ce bine arata

Ligia Bxl 1

03.01.2014, 18:01

ce bunatateeee

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 09:47

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui