Caltabos

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 1954 vizualizari

 

Caltabosul este un mezel de casa tare bun, cu umplutura asemanatoare cu cea a sarmalelor, deci daca va plac acestea va va placea si caltabosul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc;
  • 150 g orez;
  • doua cepe;
  • doua oua;
  • doua linguri bulion;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • cimbru;
  • doua mate groase de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor);
  • apa pentru fierberea caltabosului.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Carnea de porc se spala si se da prin masina de tocat.


Orezul se spala in 2-3 ape si se pune peste carne.


Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se pune alaturi de carne si orez, impreuna cu ouale, bulionul, putina sare, piper si cimbru si se amesteca totul. Se ia un mat, se sufla in el pentru a verifica sa nu fie spart si se introduce umplutura (treaba merge mai usor daca va folositi de o masina de tocat carne, iar in acest caz, matul se introduce pe tulumba). Se umple mai lejer pentru a nu se sparge atunci cand va fi fiert. Se leaga cu ata la ambele capete. Se procedeaza la fel pana cand se termina carnea. Se pun matele umplute la fiert in apa cu sare, la foc mic, circa o ora sau pana cand carnea este facuta bine. Se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge. Cand sunt gata, se scot din apa, apoi se lasa la uscat presate intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra.


Se pot servi a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

22.12.2015, 17:28

Ce pofta imi faci

Rocsi 1

22.12.2015, 20:43

Bravo harnicuto!

Andra_Constantinescu 1

22.12.2015, 23:51

Multumesc, tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caltabos de porc cu ficat