Sunca de casa

de ianculubita in Mezel de casa, 13 Dec 2013 | 3403 vizualizari

 

Tare mult imi placea aceasta sunca cu boia pe timpul cand trebuia sa-mi cumpar pachet la servici;au trecut anii si-mi fac singura tot ce poftesc,imi lipseste afumatoarea dar merge si asa

 

INGREDIENTE

  • sunca subtire sau gusa
  • sare grunjoasa
  • 4frunze de dafin
  • 1lingura boabe de piper
  • cateva boabe de ienibahar
  • 1capatana de usturoi
  • amestec de boia dulce si iute
  • zeama de varza sau apa daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de casa:

Intr-un vas punem sunca frecata cu multa sare, acoperim vasul si lasam 3-4 zile, timp in care intoarcem bucatile de sunca. Dupa acest timp, le punem la fiert intr-un vas cu apa sau zeama de varza in care am pus dafin, piper si ienibahar (fara sare). Lasam sa fiarba pana cand intra usor o furculita in soric. Scoatem sunca, o punem pe un gratar sa se scurga, o frecam cu usturoiul pisat foarte bine, apoi pudram cu boia. Lasam sa se usuce agatata cu sfoara groasa o zi, dupa care o impachetam si o punem la congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ianculubita 1

14.12.2013, 10:28

Da Anca,am auzit si eu ca slanina prin unele parti este pulpa din spate pregatita asa cum ai spus tu

Valclaudia 1

16.12.2013, 17:46

ianculubita 1

17.12.2013, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Sunca afumata