Muschiulet de porc la gratar si legume

de simona72 in Porc, 2 Apr 2014 | 3975 vizualizari

 

In ziua in care Sylvia a venit cu reteta asta "MILLE-FEUILLE DE VINETE LA GRATAR CU MIX GRILL" nu va pot spune decat ca toata ziua mi-a stat gandul la ea...Cum aveam in plan sa iesim undeva la picnic am zis sa adaptez reteta la conditiile de afara. A iesit o nebunie. Sylvia multumesc!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 4 mititei
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • feliute de emmentaler
  • leurda
  • rosii cherry
  • reductie de otet balsamic(1 cescuta otet balsamic, 1 cescuta vin, 2-3 linguri sos de soia, 1 lingurita zahar brun)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la gratar si legume:

Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3 minute pe o parte si pe alta, nu mai mult sa nu se usuce (muschiuletul este o carne foarte frageda si ar fi pacat sa mancam o carne uscata).

Dovlecelul si vanata, lasate cu tot cu coaja, se taie felii si se prajesc pe gratar. Dupa ce sunt prajite se pudreaza cu sare. Reductia de otet balsamic a fost pregatita de acasa: au fost fierte ingredientele pana scad considerabil, amestecand mereu la foc mediu. 

Pt asamblare:1 felie de vanata, 1 felie de emmentaler, 1 felie de dovlecel, 1 felie de emmentaler, pana facem un turnulet cam cat dorim pentru o portie. Servim cu gratar de muschiulet, mititeii sunt optional (eu nu am mancat), salata de leurda cu rosii cherry, stropit totul cu reductie de otet balsamic.

O nebunie!!!!

TIPS-URI

1

initial am vrut sa impachetez "turnuletele" de legume cu ementaler (eu nu le pot spune mille-feuille ca zau nu ma pricep) in hartie de copt si sa le mai pun pt cateva minute pe gratar sa se topeasca cascavalul....dar pofta era asa de mare incat nu am mai rezistat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la gratar si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (31)

Panacris 1

03.04.2014, 14:27

Simona, m-am lăudat degeaba, aseară am ratat posibilitatea, dar urmează cât de curând

simona72 1

03.04.2014, 15:34

Cris, nici o problema, stiu cum e cand iti doresti ceva si se schimba situatia intre timp

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 14:27

ce bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Platou de legume la gratar