Muschiulet de porc la gratar si legume

de simona72 in Porc, 2 Apr 2014 | 1304 vizualizari

 

In ziua in care Sylvia a venit cu reteta asta "MILLE-FEUILLE DE VINETE LA GRATAR CU MIX GRILL" nu va pot spune decat ca toata ziua mi-a stat gandul la ea...Cum aveam in plan sa iesim undeva la picnic am zis sa adaptez reteta la conditiile de afara. A iesit o nebunie. Sylvia multumesc!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 4 mititei
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • feliute de emmentaler
  • leurda
  • rosii cherry
  • reductie de otet balsamic(1 cescuta otet balsamic, 1 cescuta vin, 2-3 linguri sos de soia, 1 lingurita zahar brun)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la gratar si legume:

Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3 minute pe o parte si pe alta, nu mai mult sa nu se usuce (muschiuletul este o carne foarte frageda si ar fi pacat sa mancam o carne uscata).


Dovlecelul si vanata, lasate cu tot cu coaja, se taie felii si se prajesc pe gratar. Dupa ce sunt prajite se pudreaza cu sare. Reductia de otet balsamic a fost pregatita de acasa: au fost fierte ingredientele pana scad considerabil, amestecand mereu la foc mediu.


Pt asamblare:1 felie de vanata, 1 felie de emmentaler, 1 felie de dovlecel, 1 felie de emmentaler, pana facem un turnulet cam cat dorim pentru o portie. Servim cu gratar de muschiulet, mititeii sunt optional (eu nu am mancat), salata de leurda cu rosii cherry, stropit totul cu reductie de otet balsamic.


O nebunie!!!!

 

TIPS-URI

1

initial am vrut sa impachetez "turnuletele" de legume cu ementaler (eu nu le pot spune mille-feuille ca zau nu ma pricep) in hartie de copt si sa le mai pun pt cateva minute pe gratar sa se topeasca cascavalul....dar pofta era asa de mare incat nu am mai rezistat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la gratar si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Panacris 1

03.04.2014, 14:27

Simona, m-am lăudat degeaba, aseară am ratat posibilitatea, dar urmează cât de curând

simona72 1

03.04.2014, 15:34

Cris, nici o problema, stiu cum e cand iti doresti ceva si se schimba situatia intre timp

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 14:27

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Legume la gratar