Rasol de porc cu legume la gratar si cartofi cu Paprika

de Satisfyyourcravings in Porc, 8 Oct 2017 | 4121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rasol:
  • 1 bucata rasol de porc (~ 600 de grame)
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ceapa pudra
  • sare
  • 250 ml bere
  • Pentru legume:
  • sare
  • 2 ardei grasi de diferite culori
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 vanata sau 1 dovlecel
  • 1/2 lingura sos de soia
  • putin sos picant (eu am folosit Tabasco)
  • 1/2 lingurita mix pentru legume la gratar:sare, coriandru pudra, piper, pudra de ceapa, pudra de usturoi
  • ierburi proaspete (eu am folosit patrunjel si cimbru)
  • 1/2 lingura de ulei
  • piper, sare
  • Pentru cartofi:
  • 4 cartofi
  • paprika afumata
  • ulei de masline pentru gatit
  • Pentru salata de varza:
  • 1/4 varza
  • 1 morcov
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc cu legume la gratar si cartofi cu Paprika:

Se adauga apa intr-o oala mare si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga rasolul cu partea cu grasime in jos si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.

Se scoate cu grija din oala si se lasa la racit cateva minute. 

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se presara rasolul cu sare, usturoi pudra, ceapa pudra si piper. 

Se aseaza intr-o tava pentru cuptor, nu foarte mare, cu pereti ceva mai inalti, se adauga bere deasupra si se coace 1 ora, pe raftul din mijloc, adaugand din sucurile din tava, din cand in cand, peste rasol.

Dupa o ora, se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius si se mai lasa 30 de minute, adaugand din sosurile din tava, peste rasol. Se mai adauga apa sau bere in tava, daca nu este de ajuns. 

Intre timp, se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi. Se amesteca cu ulei de masline pentru gatit si paprika, se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sare deasupra si se gatesc in cuptor, la 180 de grade, 20-30 de minute. 

Se taie legumele in felii si se amesteca cu restul de ingrediente. Se lasa la marinat 30 de minute, apoi se gatesc, pe rand, intr-o tigaie grill pana sunt gatite complet. 

Pentru salata de varza, se toaca varza julienne, iar morcovul se da pe razatoare. Se amesteca cu sare, piper, ulei de masline si sucul de lamaie.

Se serveste rasolul fierbinte, impreuna cu legumele la gratar, salata de varza si cartofii la cuptor. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc cu legume la gratar si cartofi cu Paprika" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

oanapl 1

09.10.2017, 21:57

Ce bine arată!

Ancutsa 1

09.10.2017, 22:06

Foarte, foarte bun!

tina58 1

09.11.2017, 17:39

Toate bune si frumoase in afara de faptul ca pui carnea in oala atunci cand fierbe apa. Nu e in regula. Carnea se pune la fiert intotdeauna in apa rece, altfel tot sangele si toata albumina raman inchegate in carne. Asa ca ori pui rasolul la fiert in apa rece ori il bagi direct la cuptor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de racitura - aspic de pui si de porc