Varza noua calita

de monike in Porc, 23 Iun 2011 | 16514 vizualizari

 

De cate ori fac mancarea asta imi aduc aminte de inceputurile mele in ale bucataritului, cand sunam la mama (pe fix ,ca pe vremea aia nu erau mobile )sa-mi spuna cum se face ciorba, cum se face varza...Mai zilele trecute chiar am gasit reteta de varza calita scrisa pe dosul unei pagini si ma cuprins nostalgia.Ce varza eram de nu stiam sa fac nici varza!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varza (ori 2 verze frumusele),
  •  un ardei gras,
  • 3 cepe mari,
  • 2 legaturi marar,
  • o legatura cimbru proaspat,
  • 2 foi de dafin, 
  • piper,
  • sare,
  • 1\2 lamaie,
  • 3-4 linguri bune de bulion,
  • 1 kg cap de piept sau costita,
  • 50ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua calita:

Se taie carnea bucati si se pune in uleiul incins sa se rumeneasca un pic,intr-o cratita teflonata ori in tuci.


Se taie ceapa, ardeiul cubulete si se pun la calit in uleiul rezultat dupa ce am scos carnea.Cand ceapa devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se pune sare ca sa-si lase zeama.Avem grija ca focul sa nu fie prea iute si amestecam mereu.Cand varza s-a fiert se pune o legatura si jumatate de marar tocata, cimbrul, foile de dafin piperul,zeama de lamaie, bulionul se amesteca bine se pune carnea deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste.


Cand e gata se presara si restul de marar deasuprasi se serveste cu ardei iute.


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

marcela1979 1

24.06.2011, 15:52

imi place

adry88 1

28.06.2011, 16:32

Lau 1

01.07.2011, 17:01

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnita de la borcan