Varza noua calita

de monike in Porc, 23 Iun 2011 | 18667 vizualizari

 

De cate ori fac mancarea asta imi aduc aminte de inceputurile mele in ale bucataritului, cand sunam la mama (pe fix ,ca pe vremea aia nu erau mobile )sa-mi spuna cum se face ciorba, cum se face varza...Mai zilele trecute chiar am gasit reteta de varza calita scrisa pe dosul unei pagini si ma cuprins nostalgia.Ce varza eram de nu stiam sa fac nici varza!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varza (ori 2 verze frumusele),
  •  un ardei gras,
  • 3 cepe mari,
  • 2 legaturi marar,
  • o legatura cimbru proaspat,
  • 2 foi de dafin, 
  • piper,
  • sare,
  • 1\2 lamaie,
  • 3-4 linguri bune de bulion,
  • 1 kg cap de piept sau costita,
  • 50ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua calita:

Se taie carnea bucati si se pune in uleiul incins sa se rumeneasca un pic,intr-o cratita teflonata ori in tuci.

Se taie ceapa, ardeiul cubulete si se pun la calit  in uleiul rezultat dupa ce am scos carnea.Cand ceapa devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se pune sare ca sa-si lase zeama.Avem grija ca focul sa nu fie prea iute si amestecam mereu.Cand varza s-a fiert se pune o legatura si jumatate de marar tocata, cimbrul, foile de dafin piperul,zeama de lamaie, bulionul se amesteca bine se pune carnea deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste.

Cand e gata se presara si restul de marar deasuprasi se serveste cu ardei iute.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua calita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun