Muschiulet in sos vanatoresc

de gaby_duceag in Porc, 16 Oct 2009 | 4958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • una bucata muschi
  • sunculita
  • masline
  • 2 morcovi
  • doua cepe medii
  • una capatâna usturoi
  • foi de dafin,
  • 4 linguri pasta de tomate
  • piper alb pisat
  • piper negru boabe
  • paprica sau boia de ardei iute
  • o cutie ciuperci,
  • un pahar de vin rosu
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet in sos vanatoresc:

Preparare muschi : se taie muschiul pe mijloc si se desface ca pe peste,obtinând astfel o bucata dubla ce nu trebuie sa

depaseasca un deget grosime. Din loc în loc întepam carnea cu cutitul facând mici orificii.

Se taie apoi cubulete mici din sunca, un morcov,o ceapa si usturoi,de marime egala cu orificiile facute

în carne. Se introduc alternativ câte un cubulet din fiecare si jumatati de masline,în orificiile din carne.

Muschiul astfel pregatit se aseaza într-o tava în care se pune pentru început un pahar cu apa si uleiul.

Preparare sos : într-un bol se dilueaza putin pasta de tomate,în care se presara piperul alb si paprica dupa gustul fiecaruia.

Jumatate din cantitate se toarna peste muschi,iar restul în tava. În tava se mai pun masline întregi,restul

de usturoi,celalalt morcov taiat rondele,cealalta ceapa taiata fideluta,câteva bucatele de sunca,2-3 foi de

dafin maruntite,piper boabe si ciupercile din cutie.



Se baga tava la cuptorul încalzit putin în prealabil si se lasa 40 de minute la foc mare,întorcând din când în când bucata

de muschi,pe o parte si pe alta. Dupa ultima întoarcere se toarna deasupra si paharul de vin rosu si se mai lasa 10 min.



Se scoate pe un platou pe care se scurge si sosul din tava. Se orneaza cu frunze de salata si ridichi taiate rondele.

Se poate servi atât cald cât si rece cu piure sau mazare înabusita.



POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

16.10.2009, 12:35

ce-i fetelor?
sa bag la cuptor,veniti?

Bucataras 1

16.10.2009, 12:58

gaby_duceag 1

16.10.2009, 13:35

multumesc Bucataras.
ma onoreaza aprecierea ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos