Musuroi de cartita

de Lavinia in Torturi, 29 Noi 2012 | 8860 vizualizari

 

Este mult mai gustos decat cel din comert si mult mai sanatos..:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 160 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra(40 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 banane
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil.

Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 25 de min.(testul scobitorii)

Pentru crema pasam bine doua  banane si le amestecam cu zaharul pudra si branzica de vaci.Frisca o batem cu zaharul vanilat iar apoi adaugam treptat din compozitia de branzica(amestecati usor cu lingura de sus in jos)

Hidratati gelatina in 50 ml apa timp de 10 min.O puneti pe foc timp de cateva secunde pana se topeste(Atentie,sa nu fiarba) apoi o adaugati cremei amestecand bine.

Se gaureste blatul racit 1 cm adancime si se faramiteaza bine bucatile rupte.

Am taiat 2 banane felii potrivite si le-am pus pe toata suprafata blatului.

Adaugati crema,blatul faramitat si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si bucatele mici de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lavinia 1

29.11.2012, 23:33

Multumesc Rocsi

Bunica 1

30.11.2012, 06:53

Delicios!

Lavinia 1

30.11.2012, 08:25

Multumesc Buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita