Musuroi de cartita

de Lavinia in Torturi, 29 Noi 2012 | 5928 vizualizari

 

Este mult mai gustos decat cel din comert si mult mai sanatos..:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 160 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra(40 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 banane
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil.


Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 25 de min.(testul scobitorii)


Pentru crema pasam bine doua banane si le amestecam cu zaharul pudra si branzica de vaci.Frisca o batem cu zaharul vanilat iar apoi adaugam treptat din compozitia de branzica(amestecati usor cu lingura de sus in jos)


Hidratati gelatina in 50 ml apa timp de 10 min.O puneti pe foc timp de cateva secunde pana se topeste(Atentie,sa nu fiarba) apoi o adaugati cremei amestecand bine.


Se gaureste blatul racit 1 cm adancime si se faramiteaza bine bucatile rupte.


Am taiat 2 banane felii potrivite si le-am pus pe toata suprafata blatului.


Adaugati crema,blatul faramitat si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

 

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si bucatele mici de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lavinia 1

29.11.2012, 23:33

Multumesc Rocsi

Bunica 1

30.11.2012, 06:53

Delicios!

Lavinia 1

30.11.2012, 08:25

Multumesc Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita