Musuroi de cartita

de Lavinia in Torturi, 29 Noi 2012 | 6310 vizualizari

 

Este mult mai gustos decat cel din comert si mult mai sanatos..:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 160 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra(40 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 banane
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil.


Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 25 de min.(testul scobitorii)


Pentru crema pasam bine doua banane si le amestecam cu zaharul pudra si branzica de vaci.Frisca o batem cu zaharul vanilat iar apoi adaugam treptat din compozitia de branzica(amestecati usor cu lingura de sus in jos)


Hidratati gelatina in 50 ml apa timp de 10 min.O puneti pe foc timp de cateva secunde pana se topeste(Atentie,sa nu fiarba) apoi o adaugati cremei amestecand bine.


Se gaureste blatul racit 1 cm adancime si se faramiteaza bine bucatile rupte.


Am taiat 2 banane felii potrivite si le-am pus pe toata suprafata blatului.


Adaugati crema,blatul faramitat si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

 

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si bucatele mici de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lavinia 1

29.11.2012, 23:33

Multumesc Rocsi

Bunica 1

30.11.2012, 06:53

Delicios!

Lavinia 1

30.11.2012, 08:25

Multumesc Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita ...romantica ;)