Tort Roxana

de diaconta in Torturi, 30 Mar 2013 | 5070 vizualizari

 

Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi cu jeleuri pentru că-i plac foarte mult.Pentru blat am încercat o reţetă a Andreei Chinesfood,adică un „mudcake”,ciocolatos-noroios ))) Eu zic ca a ieşit un tort foarte bun la gust,de aspect nu zic prea multe că am fost cam pe fugă azi.Si pentru că amândoua nepoatele şi-au serbat ziua de naştere,am să le spun La mulţi ani!!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat(am folosit o cratiţă cu diametrul de 20 cm):

  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
  • 75 g unt
  • 65 g cacao
  • 4 oua sau 5 daca sunt mai mici
  • 120 ml lapte batut
  • 140 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Vanilie
  • Sare

Pentru crema:

  • 400 g brânza dulce de vaci
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 10 gr gelatina granule
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Jeleuri

Pentru jeleu de mure:

  • 300 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 1 lungura amidon alimentar

Pentru decor:

  • 300 ml frisca
  • Inimoare de martipan si bilute de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Roxana:

Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul.Am lasat sa se topeasca,apoi am luat de pe fos si am lasat sa se raceasca bine.


Ouale le-am amestecat cu zaharul,un praf de sare,vanilia cu ajutorul unui tel.


Nu trebuie amestecate prea mult.


Am pus laptele batut si am amestecat dupa care am încorporat si amestecul de ciocolata racit.


Faina am amestecat-o cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu si cacaoa,apoi am turnat ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata.


Am vrut un tort mai înalt,de aceea am folosit o cratita de inox cu diametrul de 20 de cm.


Pe fundul acesteia am pus hârtie de copt si peretii i-am tapetat cu cacao.


Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 50-60 de minute.


Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.


Verificati cu un baţ de frigaruie când este gata.Acesta nu trebuie sa fie puţin umed si vor ramane pe el firmituri de blat.


Andreea spunea ca ar fi trebuit sa crape deasupra,al meu nu a crapat.


Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor si apoi l-am scos pe un gratar


Când se raceste capata o textura mai tare si este mai usor de taiat.


Am pregatit apoi crema.


Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.


Am mixat frisca si am pus-o la frigider.


Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.


Am asaugat aromele.


Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.


Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.


La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.


Pentru jeleu,am pus murele cu zaharul într-o cratita,am lasat pâna au lasat sirop,am pus amidonul si am amestecat pâna s-a îngrosat.


Am lasat sa se raceasca.


Am taiat blatul în trei pe orizontala.


Pe doua dintre blaturi am pus jeleu de mure.


Peste blatul cu jeleu am pus crema si jeleuri,apoi al doilea blat cu jeleu,crema si al treilea blat.


Am ornat cu frisca,bilute de ciocolata si inimioare de martipan.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Roxana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

diaconta 1

04.04.2013, 12:36

Loredana multumim

diaconta 1

04.04.2013, 12:37

Kukibella

Lina24 1

25.12.2015, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield