Nachos Regalo

de florian in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 11913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pungă cu cipsuri tortilla (din porumb)
  • 2 avocado
  • 1 ceapă micuţă
  • 2 ardei capia
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5-6 roşioare
  • 2 ardei iuţi (eventual muraţi)
  • 8 linguri sănătoase de fasole bătută sau iahnie
  • 1 cană cu caşcaval ras moale...tip cedar
  • 1 lime sau 1 lămâie
  • puţin ulei de măsline
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nachos Regalo:

Acușica niște ani în urmă, îmi era tare drag să merg prin centrul Bucureștilor la o locantă mexicană, frumos decorată, primitoare și cu mâncare autentică...bună. Prima oară când am pus piciorul acolo, eram novice în ale gătitului, mergeam la plesenală sau din snobism în fel de fel de locuri ciudate...

Am intrat, am comandat, am "fript" câteva Corona reci și apoi am trecut la treabă...tacos, tortilla, frijoles...multe necunoscute pentru mine.
Îi rămân recunosctor bucătarului de acolo (mexican 100%), care m-a deprins cu gustul deosebit al mâncărurilor tradiționale ale lor.
Cel mai mult mi-a căzut cu tronc ceea ce vedeți, anume nachos cu fasole.

Nachos găsim prin toate magazinele, însă am ales ca restul să le fac naturale...inclusiv celebrul sos guacamole (nimic fantastic) și salsa tradițională pentru acești cipși din mălai.

Salsa facem din câteva roșioare, ardei capia, ceapă și pătrunjel, toate tăiate finuț și amestecate cu puțin ulei și puțină sare.
Guacamole facem din 2 avocado, niște ardei iute, 2-3 roșioare, zeama de la o lime (sau lămâie normală) și puțină sare, toate pasate binișor.
Aranjăm nachos (cipsurile) pe un platou, acoperim cu fasole (bătută sau gen iahnie) și cu cașcaval ras și băgăm la cuptorul încins vreo 5 minute. Garnisim apoi cu salsa, guacamole și smântână ca să stingem iuțeala.

Gustul este robust, amestecat, surprinzător, iar la fiecare îmbucătură avem câte o altă senzație. Barurile mexicane servesc acest fel ca pe o chintesență a bucătăriei lor, o încununare a parfumului deșertic...și normal, un astfel de platou aduce cu sine o bere rece - lucruri care pe timp de vară sunt menite să răcorească și sufletul și trupul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nachos Regalo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc