Nachos Regalo

de florian in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 10107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pungă cu cipsuri tortilla (din porumb)
  • 2 avocado
  • 1 ceapă micuţă
  • 2 ardei capia
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5-6 roşioare
  • 2 ardei iuţi (eventual muraţi)
  • 8 linguri sănătoase de fasole bătută sau iahnie
  • 1 cană cu caşcaval ras moale...tip cedar
  • 1 lime sau 1 lămâie
  • puţin ulei de măsline
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nachos Regalo:

Acușica niște ani în urmă, îmi era tare drag să merg prin centrul Bucureștilor la o locantă mexicană, frumos decorată, primitoare și cu mâncare autentică...bună. Prima oară când am pus piciorul acolo, eram novice în ale gătitului, mergeam la plesenală sau din snobism în fel de fel de locuri ciudate...

Am intrat, am comandat, am "fript" câteva Corona reci și apoi am trecut la treabă...tacos, tortilla, frijoles...multe necunoscute pentru mine.
Îi rămân recunosctor bucătarului de acolo (mexican 100%), care m-a deprins cu gustul deosebit al mâncărurilor tradiționale ale lor.
Cel mai mult mi-a căzut cu tronc ceea ce vedeți, anume nachos cu fasole.

Nachos găsim prin toate magazinele, însă am ales ca restul să le fac naturale...inclusiv celebrul sos guacamole (nimic fantastic) și salsa tradițională pentru acești cipși din mălai.

Salsa facem din câteva roșioare, ardei capia, ceapă și pătrunjel, toate tăiate finuț și amestecate cu puțin ulei și puțină sare.
Guacamole facem din 2 avocado, niște ardei iute, 2-3 roșioare, zeama de la o lime (sau lămâie normală) și puțină sare, toate pasate binișor.
Aranjăm nachos (cipsurile) pe un platou, acoperim cu fasole (bătută sau gen iahnie) și cu cașcaval ras și băgăm la cuptorul încins vreo 5 minute. Garnisim apoi cu salsa, guacamole și smântână ca să stingem iuțeala.

Gustul este robust, amestecat, surprinzător, iar la fiecare îmbucătură avem câte o altă senzație. Barurile mexicane servesc acest fel ca pe o chintesență a bucătăriei lor, o încununare a parfumului deșertic...și normal, un astfel de platou aduce cu sine o bere rece - lucruri care pe timp de vară sunt menite să răcorească și sufletul și trupul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nachos Regalo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

RETETA RECOMANDATA
Aperitive