Napolitana cu caramel si fistic

de Catalina L in Prajituri, 12 Iun 2015 | 1637 vizualizari

 

Sunt foarte bune....crocante cu fistic caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 125 gr fistic prajit
  • 3 oua
  • 100 gr stafide
  • esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu caramel si fistic:

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam.


Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.


Adaugam stafidele si rezervam.


Cu zaharul ramas facem un caramel.


Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si amestecam .


Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.



Punem pe foc mic si amestecam incet pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.


Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata. Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata.


Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Daca nu le faceti cu o ocazie speciala puteti congela o parte. Cand le veti sorti vor fi la fel de bune.


Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cand o portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

2

puteti congela o parte

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

13.06.2015, 07:14

Bune!

Panacris 1

13.06.2015, 10:42

Rocsi 1

13.06.2015, 21:24

Ador napolitanele cu caramel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca