Napolitana cu caramel si fistic

de Catalina L in Prajituri, 12 Iun 2015 | 1269 vizualizari

 

Sunt foarte bune....crocante cu fistic caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 125 gr fistic prajit
  • 3 oua
  • 100 gr stafide
  • esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu caramel si fistic:

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam.


Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.


Adaugam stafidele si rezervam.


Cu zaharul ramas facem un caramel.


Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si amestecam .


Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.



Punem pe foc mic si amestecam incet pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.


Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata. Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata.


Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Daca nu le faceti cu o ocazie speciala puteti congela o parte. Cand le veti sorti vor fi la fel de bune.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

cand o portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

2

puteti congela o parte

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

13.06.2015, 07:14

Bune!

Panacris 1

13.06.2015, 10:42

Rocsi 1

13.06.2015, 21:24

Ador napolitanele cu caramel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane