Napolitana cu caramel si fistic

de Catalina L in Prajituri, 12 Iun 2015 | 2992 vizualizari

 

Sunt foarte bune....crocante cu fistic caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 125 gr fistic prajit
  • 3 oua
  • 100 gr stafide
  • esenta de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu caramel si fistic:

Frecam untul cu 150 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam.

Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.   

Adaugam stafidele si rezervam.

Cu zaharul ramas facem un caramel.

Cand caramelul este bine colorat adaugam fisticul si amestecam .

Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.

Punem pe foc mic si amestecam incet pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.   Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata.   

Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.    

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.  

Daca nu le faceti cu o ocazie speciala puteti congela o parte. Cand le veti sorti vor fi la fel de bune.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cand o portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

2

puteti congela o parte

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel si fistic" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura crocanta cu branza