Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

de laylalala in Prajituri, 19 Apr 2010 | 6678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitanaPentru crema
  • 200 gr zahar + 100 gr zahar
  • 100 gr miere
  • 75 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta:

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute.

Inte timp, se caramelizeaza 100 gr zahar apoi se toarna intr-un vas uns cu ulei si se lasa sa se raceasca pana cand se intareste apoi se zdrobeste in bucatele.In final se inglobeaza semintele de vanilie, esenta de vanilie si caramelul zdrobit.
Intr-o tava, se aseaza o foaie de napolitana.

Se toarna crema apoi se acopera cu cealalta foaie de napolitana si se preseaza usor.Prajitura se lasa sa stea minim 4 ore intr-un loc uscat si racoros apoi se taie in dreptunghiuri si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-0
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-1
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-2
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-3
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-4
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta-5

COMENTARII (4)

marcela1979

marcela1979 1

19.04.2010, 22:57

lia maria

lia maria 1

20.04.2010, 09:22

nadina73

nadina73 1

20.04.2010, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!