Navarin de tap a la Diana

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 19 Dec 2016 | 996 vizualizari

 



Unul din motivele pentru care ador acest site este ca te inspira, te provoaca si inveti diverse lucruri. “Jucandu-ma” cu rubrica “ Raspunzi si castigi” am auzit prima oara de Navarin - Tocana frantuzeasca de miel cu cartofi, al carei ingredient principal este napul” si asa s-a “nascut” reteta mea. Daca as mai fi avut miel, o faceam cu miel, dar cum tapul meu asteapta sa fie gatit, i-am facut pe plac :P Aaa, tot aici am auzit prima oara de “buchet garni” si am fost incantata sa imi folosesc noile cunostinte in aceasta reteta. Inarmati-va cu rabdare si incercati reteta. Eu zic ca merita. :)

 

INGREDIENTE

  • 2,100 g carne de tap cu os (dupa dezosare au ramas cca. 800 g)
  • 350 g napi
  • 5 cartofi
  • 1 buchet garni
  • 400 g fasole verde
  • 1/2 fenicul
  • 3 fire (cca 1/2 dintr-o tulpina) apio
  • 2 fire praz
  • 4 rosii
  • cativa catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 cana vin rosu
  • cca. 2 l supa de tap
  • 2 linguri ketchup dulce de casa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Navarin de tap a la Diana:

Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul, le taiem cubulete mici, cartofii si napii cuburi mai mari. Curatam si feliem usturoiul si pregatim buchetul garni: legam o legatura de patrunjel, una de cimbru si 2 frunze de dafin cu un siret de silicon sau cu sfoara. Dupa ce s-a racorit carnea, o scoatem de pe oase si o taiem bucatele. Incingem ulei intr-o cratita incapatoare si rumenim bucatelel de carne, circa 5 minute. Le scoatem si in grasimea ramasa, calim prazul, apoi adaugam rosiile si 2 linguri de ketchup, amestecam si punem si feliile de usturoi. Adaugam carnea si bagam cratita, fara capac, la cuptorul preincalzit pentru circa 5 minute. Repunem cratita pe aragaz la foc mediu, amestecam, adaugam supa de tap, potrivim de sare si piper si “aruncam” in cratita si buchetul garni. Dam iarasi la cuptor pentru circa o ora, cu capac de data aceasta. Dupa o ora, punem cratita pe foc mediu, scoatem buchetul garni, si adaugam legumele: feniculul, apio, morcovul, cartofii si napii si lasam sa fiarba pentru 15 minute. Punem si fasolea verde si mai lasam sa fiarba 20 de minute. Servim cu patrunjel tocat proaspat. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

folositi in loc de carne de tap, miel sau vitel;

2

supa de tap puteti sa o inlocuiti cu supa de vita sau cu apa

3

in loc de ketchup de casa, puteti pune sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Navarin de tap a la Diana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

20.12.2016, 09:18

E o tocanita foarte buna!

kytz 1

20.12.2016, 13:50

Buna tocana!

miki_a 1

20.12.2016, 15:57

Buna, buna, mai ales in zilele astea atat de reci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu oase de porc