Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

de Ksenya in Slow Cooker, 7 Mar 2019 | 1140 vizualizari

 

Navarinul este o tocana de berbecut  specifice gastronomiei franceze. Ingredientul principal fiind napii suedezi .Este un preparat destul de  consistent .Procesul de pregatire este de lunga durata de aceea ei o considera o mancare de weekend.
E prima oara cand l-am gatit la slow cooker-ul Crock-Pot primit ca premiu.  A iesit super bun .

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de carne de bebecut taiata bucati (indicat si cu os )
  • 4 napi suedezi
  • 6-8 cartofi roz
  • 800 grame rosii taiate bucati la cutie sau facut in casa
  • 1 lingura pasata de rosii
  • 400 grame ceapa
  • eu am avut ceapa –perla
  • 400 grame morcovi taiati potriviti ,eu am pus baby morcov
  • O cana mazare congelata
  • Un bouquet garni clasic
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei masline
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O cana de vin alb sec
  • 50-80 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot:

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.



Napii si cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.


Ceapa se taie si ea potrivita in cazul in care nu aveti ceapa mica.


Intr-o tigaie incapatoare punem untul; cand s-a topit, adaugam treptat napii, cartofii si ceapa apoi si morcovii, amestecam la foc mediu pana legumele se caramelizeaza usor.


Adaugam rosiile si pasta de tomate, amestecam apoi vinul si lasam pe foc 5 minute.


Scoatem carnea din cuptor si o transferam in cuva vasului Crock-Pot , adaugam si legumele, bouquet-ul garni si amestecam. Completam cu supa de legume fierbinte ca acopere bine tocana si lasam sa fiarba incet 4 ore. Inainte cu 15 minute, adaugam mazarea si usturoiul tocat marunt.


Se serveste fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Reteta de fata se poate prepara si in varianta clasica la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

08.03.2019, 08:44

Foarte apetisant arata!

Rocsi 1

09.03.2019, 21:28

dantes 1

13.03.2019, 10:45

Cred ca este gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Compot de mure

de dantes 5

ieri la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

pe 19.09 la 18:56

RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot