Nectar de mere cu menta

de Ina in Sirop / Compot, 27 Sep 2015 | 6556 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult nectarul de mere si pere si-am vrut sa mai fac o sarja.
Intrucat merele folosite de aceasta data erau cam verzi, m-am gandit sa compensez aroma cu ceva frunze de menta. A iesit o bautura minunata. despre care Costel a zis ca nu exista ceva mai bun in comert :X . Si daca lauda vine din partea lui, inseamna ca e chiar ceva deosebit :x :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 galeti cu mere
  • 2 manunchiuri cu menta proaspata
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 2 kg. zahar
  • 10-12 litri cu apa
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de mere cu menta:

Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul.  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute. Cand incepe sa fiarba punem in oala doua manunchiuri cu crengute de menta proaspata. Cand merele sunt fierte, iar in camera miroase a mere coapte si menta, oprim focul . Indepartam crengutele de menta si cu ajutorul unui blender pasam merele obtinand un piure fin pe care-l transferam iar pe foc. Adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita , apoi turnam zaharul ( dupa gust ), zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.

Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.

TIPS-URI

1

Cantitatea de nectar obtinuta depinde de soiul merelor si de consistenta pe care o doriti . Mie mi-au iesit cca.22 litri.

2

Chiar daca merele sunt acre nu renuntati sa puneti zeama de lamaie , intrucat aceasta ajuta si la pastrarea culorii nectarului, dar imprima si o aroma aparte.

3

Inainte de a capsa, pastrati capacele 3 minute in apa clocotita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere cu menta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise