Negresa

de deyutzky in Prajituri, 15 Oct 2011 | 5159 vizualizari

 

negresa a la Dya...a iesit buna buna buuunaaa!

 

INGREDIENTE

  • 25 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt glazura:

  • 1 ciocolata cu lapte (100gr)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o craticioara punem la fiert untul+zaharul+laptele+cele 5 lg de cacao. Amestecam incontinuu pana ce da un clocot doua dupa care se da la racit.

Adaugam apoi pe rand faina+praful de copt+galbenusurile+albusurile pe care le batem spuma si amestecam incontinuu. Pregatim tava in care punem hartie de copt si tapetam cu unt apoi adaugam compozitia obtinuta si dam la cuptor pt 40 de min.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si se pregateste glazura.

Glazura: intr-o craticioara topim ciocolata peste care adaugam untul si laptele si amestecam pana se formeaza o pasta. Dupa ce s-a racit si glazura ornam prajitura.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:01

MIUTA 1

17.10.2011, 17:42

As manca toata prajitura din farfurie imi placeeeee

deyutzky 1

18.10.2011, 10:30

esti invitata mea Miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca