Negresa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Ian 2012 | 2746 vizualizari

 

O prajitura rapida, buna rau :d... eu am facut-o cateva zile la rand ...iar daca nu-i faceti glazura este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 100 g stafide
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem ( de caise am avut eu, dar puteti baga de care va place )
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea. Dam la cuptorul preincalzit 40- 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Cand s-a racit pregatim glazura: Ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele si untul se pune intr-un ibric pe foc, amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O turnam fierbinte peste prajitura si nivelam cu un cutit.


Se taie dupa ce se intareste glazura.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alinutzika 1

11.01.2012, 23:17

imi place...

adry88 1

12.01.2012, 20:55

place

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2012, 11:37

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si bezea