Negresa

de Gergiana S in Prajituri, 31 Dec 2013 | 2837 vizualizari

 

O prajitura taree buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • zahar 1 cana (250ml) si jumatate
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos,nuca macinata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa se raceasca complet.


Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se incorporeaza pe rand in compozitia de cacao,amestecand cu un tel.Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.La fianl se incorporeaza spuma de albus si se amesteca cu o spatula de joc in sus pentru a nu se lasat spuma.Se omogenizeaza bine.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da a cuptorul preincalzit la foc mediu, pana ce trece testul scobitorii.


Cat este calda, se toarna peste prajitura cele 15 lg de glazura oprite anterior.Se presaranuca de cocos, zahar pudra,nuca macinata, ce vrea fiecare.Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste:)

 

TIPS-URI

1

in blat puteti incorpora nuca maciinata

2

pentru un blat pufos si o negresa crescuta este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

31.12.2013, 21:24

Pushaa 1

05.01.2014, 12:09

Zamfira 1

10.01.2014, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa