Negresa

de Alina26 in Prajituri, 18 Dec 2014 | 4000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 500 gr zahar
  • 5 lg cacao
  • 1 cana cu lapte(250-300ml)
  • 250 gr faina 000
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lămâie
  • sare
  • 100ml smântână pt frisca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana devine o spumă ferma si lucioasa.Adaugam si galbenusurile.


Apoi se amesteca albusul cu crema care sa racit.Agaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam usor cu o spatula. Punem compoziția intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptorul încins, 40 de minute la 180 ° grade. Facem proba cu scobitoarea, lasam sa se raceasca o taiem patratele potrivite . Noi am servit-o cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si o glazura, pe care o punem pe deasupra prajiturii, cand inca mai e puțin calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

19.12.2014, 12:07

Alina26 1

20.12.2014, 12:58

Mulțumesc! !!

iri_iri 1

06.04.2015, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata