Negresa cu aroma de cafea

de Panacris in Prajituri, 18 Mar 2012 | 2037 vizualizari

 

Un dulce rapid si savuros. Reteta am gasit/o in Clikc ptr femei de vineri.

 

INGREDIENTE

  • faina alba 300 g.
  • oua 5 bucatati
  • zahar tos 150 g.
  • unt 75% grasime 200 g.
  • lapte 3,5 % grasime 150 ML.
  • cacao neagra 4 linguri
  • cafea instant 2 lingurite
  • esenta de rom
  • zahar vanilinat 2 pliculete
  • praf de copt 1 plic
  • sare iodata 1 praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si cafea, se adauga pe rand galbenusurile, 1/2 esenta de rom, un praf de sare, apoi faina cernuta cu praful de copt. Albusurile se bat cu zaharul vanilinat si se incoporeaza usor in cream de cacao si cafea. Se toarna compozitia intr/o forma rotunda tapeata cu foaie de pergamant ( eu am achizitionat de curand de la Lidl, o forma rotunda din silicon, cu peretii detasabili si fundul de sticla termorezistent), se introduce in cuptorul preincalzit, pentru cca. 45-50 de minute. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, se taie felii si se servesete acompaniata de o cafea savuroasa sau frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Panacris 1

19.03.2012, 09:48

Multumesc de aprecieri!

MIUTA 1

19.03.2012, 12:06

Si eu vreau,tare bine arata

dakris 1

21.03.2012, 13:49

Cu aroma de cafea zici? Un deliciu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea