Negresa cu aroma de cafea

de Panacris in Prajituri, 18 Mar 2012 | 4029 vizualizari

 

Un dulce rapid si savuros. Reteta am gasit/o in Clikc ptr femei de vineri.

 

INGREDIENTE

  • faina alba 300 g.
  • oua 5 bucatati
  • zahar tos 150 g.
  • unt 75% grasime 200 g.
  • lapte 3,5 % grasime 150 ML.
  • cacao neagra 4 linguri
  • cafea instant 2 lingurite
  • esenta de rom
  • zahar vanilinat 2 pliculete
  • praf de copt 1 plic
  • sare iodata 1 praf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si cafea, se adauga pe rand galbenusurile, 1/2 esenta de rom, un praf de sare, apoi faina cernuta cu praful de copt. Albusurile se bat cu zaharul vanilinat si se incoporeaza usor in cream de cacao si cafea. Se toarna compozitia intr/o forma rotunda tapeata cu foaie de pergamant ( eu am achizitionat de curand de la Lidl, o forma rotunda din silicon, cu peretii detasabili si fundul de sticla termorezistent), se introduce in cuptorul preincalzit, pentru cca. 45-50 de minute. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, se taie felii si se servesete acompaniata de o cafea savuroasa sau frisca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

Panacris 1

19.03.2012, 09:48

Multumesc de aprecieri!

MIUTA 1

19.03.2012, 12:06

Si eu vreau,tare bine arata

dakris 1

21.03.2012, 13:49

Cu aroma de cafea zici? Un deliciu...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea