Negresa cu aroma de cafea

de Laly in Prajituri, 21 Mar 2012 | 3122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Intr-o cratita,amestecam laptele cu zaharul,pudra de cacao si cafeaua solubila.Punem pe foc si lasam pana da in clocot.Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic,pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire.Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.


Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare.Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.


Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diana_k 1

23.03.2012, 21:43

delicios

T I M E A 1

15.04.2012, 20:22

buna tare

Laly 1

18.04.2012, 11:57

Va multumesc din suflet,sunteti toate niste dulci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nutella Brownies