Negresă cu bezea

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 3727 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • 5o g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilina
  • 1 praf de sare

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • un praf de sare

Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu bezea:

Blat


Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.


Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.


Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.



Bezea


Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.


Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.


Bezeaua trebuie să devină aurie.


Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.


După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Zamfira 1

25.10.2015, 09:05

Mirela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:01

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu nuci si ciocolata