Negresă cu bezea

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 2212 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • 5o g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilina
  • 1 praf de sare

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • un praf de sare

Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu bezea:

Blat

Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.

 

Bezea

Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.

Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.

Bezeaua trebuie să devină aurie.

Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.

După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresă cu bezea-0
Negresă cu bezea-1
Negresă cu bezea-2
Negresă cu bezea-3
Negresă cu bezea-4
Negresă cu bezea-5
Negresă cu bezea-6
Negresă cu bezea-7
Negresă cu bezea-8
Negresă cu bezea-9
Negresă cu bezea-10

COMENTARII (17)

Zamfira

Zamfira 1

25.10.2015, 09:05

Mirela

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:01

Zamfira

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!