Negresa cu cafea

de Criss in Prajituri, 26 Apr 2011 | 10091 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut tare mult, astfel ca am facut si eu prajitura. Foarte buna, foarte pufoasa, cu textura umeda, cu aroma de cafea, o prajitura simpla, rapida si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • -320 g zahar
  • -200 g unt
  • -6 oua
  • -260 g faina
  • -1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • -1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -2 linguri ness (am pus cafea instant DonCafe Selected)
  • -100 ml lapte
  • -1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat  
  • Glazura:
  • -50 g unt
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri  lapte
  • -5 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • Pentru decor:
  • -200 ml smantana dulce pt. frisca (am folosit Sanlacta)
  • -cateva capsuni
  • In plus, pentru ca mi-a ramas un bol de glazura oglinda de la tortul mamel, glazura care intre timp s-a transformat intr-o crema delicioasa, am pus cate o lingurita pe fiecare cub de prajitura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt, asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,


Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine, apoi adaugam nesul dizolvat in lapte, amestecand cu grija.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 35 minute. (Aici fiecare isi cunoaste cuptorul. Laura spunea ca se coace 20-25 minute insa eu am tinut-o mai mult pentru ca dupa 25 de minute era departe de a fi coapta. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.)


Punem intr-un vas untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta. O turnam pe prajitura si o intindem cu o paleta. Glazura mea a fost destul de lichida si a insiropat usor blatul.


Dupa ce s-a racit prajitura, se taie in cuburi cu un cutit bine ascutit. Se taie destul de greu pentru ca e foarte pufoasa. Dupa cum spuneam mai sus, pe fiecare cub am pus o lingurita din glazura oglinda, transformata intr-o crema delicioasa.


Am ornat cu frisca si capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (21)

ionela2682 1

06.06.2011, 18:19

Eu acum am vazut prajiturica asta...un deliciu! ..la fav!

Criss 1

06.06.2011, 19:39

Multumesc Ionela. Intr-adevar e delicioasa.

babi5 1

12.06.2013, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!