Negresa cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2014 | 3714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 g ciocolata cu rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g zahar (de preferat pudra)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema mascarpone:

Ciocolata si untul se topesc la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul in crema de ciocolata si mixam pana se topeste. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam incet iaurtul, omogenizam apoi incorporam incet si faina amestecata cu cacaoa, un praf de sare si praful de copt.


Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va crapa si va fi ferma la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.


Crema:


Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.


Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet. Dam la rece pana crema incepe sa se inchege.


Mixam crema cu zaharul, apoi adaugam mascarponele. Mixam pana la omogenizare.


Punem crema peste blatul bine racit si dam la frigider pentru vreo ora. Se pudreaza cu cacao si se portioneaza. Sau, se portioneaza si se pudreaza cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MIUTA 1

16.01.2014, 12:56

Suuuuuper

Teo 1

16.01.2014, 21:44

Frumos,e ''de coperta''!

Miha 1

16.01.2014, 22:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post