Negresa cu gem de caise

de merisor in Prajituri, 28 Mar 2016 | 3057 vizualizari

 

Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei, unul iubind foarte mult nuca, iar celălalt, gemul de caise.
Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza, la el într-una din emisiuni am văzut, mi-a plăcut și am notat.
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă medii
  • 250 g unt(82%)
  • 150 g zahăr
  • 250 g gem de caise
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise:

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.


Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului.


Adaugăm untul ușor răcit, omogenizăm, adăugăm gemul și omogenizăm din nou.


Adăugăm apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.


Am amestecat mai întâi 200 g făină cu cacaua și praful de copt, neevaluând de la început câtă făină o să înglobeze compoziția mea.


Am urmărit să obțin o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, deoarece gemul de caise tinde să migreze spre baza compoziției, dacă nu are un suport mai ferm în restul ingredientelor.


Deci, completăm cu făină până când obținem consistența dorită, adăugăm apoi și esența și fulgii de migdale și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și a cărei bază am acoperit-o cu miezul de nucă tăiat grosier.


Dimensiuni tavă: 23/36 cm


Coacem negresa cu gem de caise, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.


Răsturnăm negresa pe un blat, să vină cu nuca deasupra, apoi o lăsăm să se tempereze câteva minute și o pudrăm cu zahăr.


Mergea și o glazură de ciocolată sau o cremă deasupra, dar având în vedere că are și gem și nucă, eu am preferat s-o las așa simplă.


Mi-a plăcut foarte mult, la această rețetă de negresă cu gem de caise, textura, ușor umedă, dar și pufoasă în același timp.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

20.08.2016, 12:33

O minunatie draga mea!

Rahela Velicu 1

21.08.2016, 14:22

oanapl 1

12.01.2018, 23:57

Ce bunătate! Îmi place tare mult combinația de nuci și caise!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare