Negresa cu gem de caise

de Merisor in Prajituri, 28 Mar 2016 | 8625 vizualizari

 

Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei, unul iubind foarte mult nuca, iar celălalt, gemul de caise.
Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza, la el într-una din emisiuni am văzut, mi-a plăcut și am notat.
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă medii
  • 250 g unt(82%)
  • 150 g zahăr
  • 250 g gem de caise
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise:

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.

Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului.

Adaugăm untul ușor răcit, omogenizăm, adăugăm gemul și omogenizăm din nou.

Adăugăm apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.

Am amestecat mai întâi 200 g făină cu cacaua și praful de copt, neevaluând de la început câtă făină o să înglobeze compoziția mea.

Am urmărit să obțin o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, deoarece gemul de caise tinde să migreze spre baza compoziției, dacă nu are un suport mai ferm în restul ingredientelor.

Deci, completăm cu făină până când obținem consistența dorită, adăugăm apoi și esența și fulgii de migdale și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și a cărei bază am acoperit-o cu miezul de nucă tăiat grosier.

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Coacem negresa cu gem de caise, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Răsturnăm negresa pe un blat, să vină cu nuca deasupra, apoi o lăsăm să se tempereze câteva minute și o pudrăm cu zahăr.

Mergea și o glazură de ciocolată sau o cremă deasupra, dar având în vedere că are și gem și nucă, eu am preferat s-o las așa simplă.

Mi-a plăcut foarte mult, la această rețetă de negresă cu gem de caise, textura, ușor umedă, dar și pufoasă în același timp.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

20.08.2016, 12:33

O minunatie draga mea!

Rahela Velicu 1

21.08.2016, 14:22

oanapl 1

12.01.2018, 23:57

Ce bunătate! Îmi place tare mult combinația de nuci și caise!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza