Negresa cu gem de gutui (de post)

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 6275 vizualizari

 

O prajiturica buna si rapida pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  •  400 gr. faina
  •  400 ml apa
  •  300 gr. zahar tos
  •  200 ml. ulei floarea soarelui
  •  400 gr. gem (eu am pus 250 gr. de gutui)
  •  5 linguri nuca macinata (opriti cateva jumatati de nuca)
  •  1 lingurita scoartisoara
  • 1 fiola esenta de rom
  •  1 lingurita bicarbonat
  •  zeama de la o lamaie (eu am pus 1/2)
  •  1 lingura cacao
  •  putina sare
  •  3-4 linguri de cocos colorat (eu am pus cocos galben) pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de gutui (de post):

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam.


Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la sfarsit adaugam faina cernuta impreuna cu cacao, treptat.


Pui hartie de copt intr-o tava (eu am pus intr-o tava 22X35 cm), torni toata compozitia si bagi la cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.


Faci testul scobitorii (daca iese curata inseamna ca prajitura este facuta).


O lasi sa se raceasca in tava, o tai patrate sau romburi, decorezi cu cocos colorat si cu jumatati de miez de nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de gutui (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Patricia Iordache 1

28.03.2013, 16:15

COSTEO 1

15.04.2013, 19:55

Pe asta am sa o incerc

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bilute de branza si cocos