Negresa cu gem de gutui (de post)

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 5872 vizualizari

 

O prajiturica buna si rapida pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  •  400 gr. faina
  •  400 ml apa
  •  300 gr. zahar tos
  •  200 ml. ulei floarea soarelui
  •  400 gr. gem (eu am pus 250 gr. de gutui)
  •  5 linguri nuca macinata (opriti cateva jumatati de nuca)
  •  1 lingurita scoartisoara
  • 1 fiola esenta de rom
  •  1 lingurita bicarbonat
  •  zeama de la o lamaie (eu am pus 1/2)
  •  1 lingura cacao
  •  putina sare
  •  3-4 linguri de cocos colorat (eu am pus cocos galben) pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de gutui (de post):

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam.

Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la sfarsit adaugam faina cernuta impreuna cu cacao, treptat.

Pui hartie de copt intr-o tava (eu am pus intr-o tava 22X35 cm), torni toata compozitia si bagi la cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.

Faci testul scobitorii (daca iese curata inseamna ca prajitura este facuta).

O lasi sa se raceasca in tava, o tai patrate sau romburi, decorezi cu cocos colorat si cu jumatati de miez de nuca.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu gem de gutui (de post)-0
Negresa cu gem de gutui (de post)-1

COMENTARII (28)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

28.03.2013, 16:15

COSTEO

COSTEO 1

15.04.2013, 19:55

Pe asta am sa o incerc

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!