Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 3 Noi 2013 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 250-300 g faina
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata amaruie plus 50 g pentru glazura
  • 3 oua
  • praf de copt
  • 200 g nuci
  • o jumatate de punguta de stafide
  • 50 g alcool dulce pentru a pune stafidele la inmuiat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de cafea si ciocolata:

Nucile le-am prajit si le-am pisat bine. Stafidele de pun la inmuiat.


Untul, cicolata si laptele se pun pe foc la baie de aburi. Cand se topesc se dau de-o parte. Se adauga cacaoa si zaharul amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun la foc din nou. Cand au dat in primul clocot se dau la rece.


Dupa ce compozitia se raceste se adauga ouale pe rand, ou cu ou ( ou, omogenizare, ou si tot asa), apoi se pune faina si praful de copt. La final se pune esenta de rom, nucile pregatite si stafidele. Se unge o tava ( eu am folosit o tava ronda din aluminiu) cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30 minute. Se scoate si se da la racit.


Peste prajitura se adauga glazura de cafea realizata dupa retetahttp://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cafea-52940.html si apoi glazura de ciocolata: o lingurita de unt si ciocolata se pun la topit. Cand este gata se lasa la racit si se pune peste glazura de cafea peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Giana 1

04.11.2013, 08:52

O negresa nu refuz niciodata

RuxyRux 1

04.11.2013, 20:27

O minunatie! Deliciu draga mea!

alilianaa 1

05.11.2013, 07:07

Dia, Giana, Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visine si glazura de ciocolata