Negresa cu glazura de mere caramelizate

de Andreea Baraboi in Prajituri, 9 Oct 2014 | 1676 vizualizari

 

Nu am mai facut niciodata cu glazura de mere caramelizate dar merita sa incerc, si a iesit foarte buna ! Am aceasta reteta de ani de zile de pe un site cand inca eram pustoaica in cautare de noi retete !

 

INGREDIENTE

  • Negresa:
  • 2 oua,
  • o cana zahar
  • 2 cani FANTA sau lapte
  • o cana ulei
  • 4 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite bicarbonat
  • o mana de nuci sau 3 linguri dulceata
  • Glazura.
  • 20 g unt
  • 6 mere
  • o cana zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de mere caramelizate:

Am batut cele doua oua cu cana de zahar pana ce aproape s-a topt zaharul, am adaugat cele doua cani de fanta , si am continuat sa amestec cu mixerul, am adaugat faina in repetate randuri ca sa nu imi faca cocoloase, unim uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam si restul ingredientelor si continuam sa amestecam.


Trebuie sa rezulte o compozitie mai subtire decat checul dar nu foarte mult,


Intr-o tava de cuptor invelita cu hartie de copt turnam compozitia si dam la cuptor preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Intre timp intr-o tigaie care nu se lipeste adaugam zaharul la foc mic pana acesta devine auriu,apoi adaugam untul si apoi merele care au fost spalate curatate si taiate cum dorim,rondele, cubulete.Merele apoi trebuie sa prinda o culoare aurie.


Cand negresa este aproape gata scoatem din cuptor si o acoperim cu glazura noastra de mere caramelizate si mai dam pt 10 min la cuptor.


Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.


 

TIPS-URI

1

Cine doreste mai dulce de cat este poate adauga in compozitia de negresa 2 cani zahar, asa am reteta cu 2 cani zahar dar in familie am pe cineva cu diabet si mereu injumatatesc doza de zahar.

2

Se poate presura zahar pudra peste prajitura cine dorestte.

3

Pornind de la această reţetă, eu fac tot felul de combinaţii posibile :

4

înlocuiesc cele 3 linguri de gem cu 3 mere date pe răzătoare sau alte fructe tăiate bucăţele mai mici;

5

o tai in două şi o umplu cu cremă de vanilie, o însiropez cu cafea+coniac;

6

caramelizez câteva fructe în tavă şi torn deasupra această compoziţie (un fel de prăjitură întoarsă)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

09.10.2014, 20:42

Mmmm...

_Alina_ 1

10.10.2014, 13:35

anca_rm 1

10.10.2014, 13:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negrese cu nucă