Negresa cu nuca de cocos si zmeura

de anca_rm in Prajituri, 6 Oct 2015 | 2714 vizualizari

 

Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa.
Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .

 

INGREDIENTE

  • -150 g nuca de cocos
  • -2 albusuri
  • -2 linguri de zahar
  • -praf de sare
  • -200 g zmeura
  • -200 g ciocolata 50% cacao
  • -100 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
  • -1 praf de copt
  • -150 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca de cocos si zmeura:

Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.


Lasam la racit.


Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.


Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugam praful de copt si faina si omogenizam.


Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc, apasand usor.


Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.10.2015, 20:56

Sper ca m-ai ai o buctica si pentru mine!

Criss 1

07.10.2015, 11:26

dantes 1

10.10.2015, 06:08

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello