Negresa cu nuca multa si stafide

de merisor in Prajituri, 15 Iul 2012 | 4074 vizualizari

 

Este prajitura preferata a unuia din baietii mei si i-am promis ca o fac. Am vrut initial sa o fac pe cea cu caise, dar mi-a fost lene sa ajung pana in piata, asa ca am facut cum am stiut eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 400 g nuca(jumatate macinata fin si jumatate taiata bucati mai mari)
  • 100g stafide
  • sare
  • 1 ceasca lapte
  • esenta si coaja rasa de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca multa si stafide:

Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.


Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g).


Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.


Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor cca 40', pe urma se lasa la racit.


Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca multa si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

16.07.2012, 11:14

Daca are nuca multa, este excelenta!

merisor 1

16.07.2012, 11:51

are muuuulta!

gaby_gabytza 1

16.07.2012, 16:03

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post