Negresa cu nuca multa si stafide

de merisor in Prajituri, 15 Iul 2012 | 4917 vizualizari

 

Este prajitura preferata a unuia din baietii mei si i-am promis ca o fac. Am vrut initial sa o fac pe cea cu caise, dar mi-a fost lene sa ajung pana in piata, asa ca am facut cum am stiut eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 400 g nuca(jumatate macinata fin si jumatate taiata bucati mai mari)
  • 100g stafide
  • sare
  • 1 ceasca lapte
  • esenta si coaja rasa de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca multa si stafide:

Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.


Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g).


Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.


Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor cca 40', pe urma se lasa la racit.


Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca multa si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

16.07.2012, 11:14

Daca are nuca multa, este excelenta!

merisor 1

16.07.2012, 11:51

are muuuulta!

gaby_gabytza 1

16.07.2012, 16:03

Place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''Seara tarziu''