Negresa cu prune si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 23 Sep 2013 | 2049 vizualizari

 

O prajitura atat de pufoasa ca se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 1/2 cani lapte
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 cana ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 pahar otet
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • 3 cani faina
  • 2 lgt. bicarbonat de sodiu
  • 10-12 prune

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu prune si ciocolata:

Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in bucatele mai mici. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca laptele, sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, otetul, esenta de rom si galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun prunele. Faina, cacaoa si bicarbonatul amestecate impreuna se adauga peste compozitia lichida si se amesteca bine cu telul pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se coace pt aproximativ 40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Ciocolata se rupe in bucati, se toarna cele 2 lg lapte si se pun la foc mic intr-o craticioara pana se topeste ciocolata. Se toarna peste prajitura, apoi se lasa la racit dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu prune si ciocolata-0
Negresa cu prune si ciocolata-1
Negresa cu prune si ciocolata-2
Negresa cu prune si ciocolata-3
Negresa cu prune si ciocolata-4
Negresa cu prune si ciocolata-5
Negresa cu prune si ciocolata-6
Negresa cu prune si ciocolata-7

COMENTARII (26)

Corinuta

Corinuta 1

24.09.2013, 11:16

Vaiiiiiiiiiiii ce-i aici?

Rux

Rux 1

24.09.2013, 18:14

Ce-i aici! Wow!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

19.05.2014, 14:03

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!