Savarine

de Deea_Matza in Prajituri, 2 Mai 2013 | 2369 vizualizari

 

E o reteta foarte simpla pe care o am de la verisoara mea si care se face foarte usor si repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1 lingura faina;
  • pentru umplutura:
  • 250 ml frisca hulala;
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • 5 linguri esenta de rom;
  • pentru ornat:
  • gem de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul. Cand acesta s-a dizolvat punem galbenusurile, amestecam si apoi adaugam pesmetul + faina.


Se ung formele cu ulei si se umplu de jumatate cu compozitie, se dau la cuptor la 180 grade pt 15 minute.


Intre timp batem frisca si facem siropul.


Cand savarinele s-au racit le taiem in doua, le umplem cu frisca si le ungem cu gem deasupra !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (26)

MIUTA 1

08.12.2013, 21:21

La multi ani fericiti !!!

Valclaudia 1

08.12.2013, 22:26

la multi ani!

babi5 1

08.12.2014, 13:02

La multi si fericitiani-

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32