Negresa cu sos de vin

de Angelina_Elena in Prajituri, 30 Noi 2012 | 2776 vizualizari

 

Vreau sa urez La Multi Ani tuturor Andreelor si Andreilor, si vreau sa va spun ca am ramas placut impresionata cand am vazut ca mi s-a mai adaugat o caciulita...am devenit Bucataras Senzational!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sos de vin:
  • 200 ml vin rosu (demi dulce)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de vin:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea.



Topim apoi ciocolata cu untul pe baie de aburi.


Luam vasul de pe foc si dupa ce sa racorit putin, incepem sa adaugam zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand continuu.


Apoi adaugam in ploaie faina, amestecand mereu pana vom obtine un aluat omogen.



Turnam aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm sau o tava rotunda cu dimensiunea de 25 cm) si dam prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.


Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute.


Lasam sa se raceasca prajitura si intre timp pregatim sosul de vin.


Intr-un ibric punem 150 ml vin rosu, si lasam sa dea in clocot.


Separat amestecam zaharul cu amidonul si 50 ml vin, iar cand vinul incepe sa clocoteasca, dam ibricul de-o parte, adaugam amidonul, apoi punem din nou pe foc si lasam pana sa se ingroasa putin.


Dupa ce prajitura s-a racit, o taiem si o servim cu sosul de vin...e grozava!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

deyutzky 1

02.12.2012, 10:12

frumoasa prezentare

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 12:13

multumesc frumos Alba!

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 12:13

multumesc Deyutzky!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visine si glazura de ciocolata