Negresa cu visine, ciocolata si crema de vanilie

de reisnaor_2006 in Prajituri, 22 Ian 2016 | 1825 vizualizari

 

Nici o zi fara ciocolata! Ador negresa indiferent de combinatie.Este o prajitura delicioasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 g de faina
  • 200 g de zahar
  • 200ml lapte
  • 150ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura:
  • 300 g de visine
  • 100 g de ciocolata
  • Crema:
  • 1 plic de Creme Ole cu gust de vanilie
  • 400 ml lapte rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine, ciocolata si crema de vanilie:

Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece mixand pana are o consistenta groasa si o d-am la frigider.


Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am incorporat bine faina pe care in prealabil am amestecat-o cu 2 lg de cacaco si praful de copt.


Cand compozitia a fost omogena am adaugat visinile si am amestecat usor compozitia cu ajutorul unei spatule,din loc in loc am presarat pe compozitie bucati mici de ciocolata, am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat blatul.


Cuptorul l-am preincalzit la 200 de grade si am lasat prajitura 30 de minute.Cand prajitura afost gata am intins crema de vanilie pe prajitura si am lasat-o 30 de minute la rece.Pofta buna.


 

TIPS-URI

1

Se foloseste o tava de 25/35cm.

2

Visinele trebuie scurse bine si amestecate cu o lingurita de faina ca sa nu se lase la fundul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine, ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

reisnaor_2006 1

23.01.2016, 10:40

multumesc

Panacris 1

23.01.2016, 18:41

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:54

tare mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie