Negresa de post

de Geanina87 in Prajituri, 30 Noi 2013 | 17749 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa, usor de facut si ieftina :)

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de faina (cana de 250 ml)
  • 1 cana ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 cani de apa
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu stinse cu zeama de lamaie sau otet
  • cacao
  • esenta de rom
  • 100 g nuca maruntita (nu macinata)
  • Glazura:
  • 2 linguri de margarina
  • 4-5 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas mai mare amestecam faina, zaharul, praful de copt si cacaoa, iar peste, punem apa, uleiul si esenta de rom. Amestecam cu un tel,astfel incat sa nu se formeze cocoloase, dupa care adaugam nuca. Amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 180° pt circa 30 minute (facem testul scobitorii).

Pentru glazura, amestecam ingredientele intr-un vas pe foc,apoi lasam la racit si turnam peste prajitura.Mie mi-a iesit cam prea lichida glazura,de aceea vreau ca data viitoare sa fac glazura dupa reteta Inei " http://www.bucataras.ro/retete/glazura-rapida-pentru-orice-prajituri-6166.html ".

TIPS-URI

1

Folositi o tava 20/30 cu pereti inalti. Prajitura va iesi mai inalta si mai aspectuasa. Eu am facut-o in tava de la aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas