Negresa de post

de Alexandra Burz in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 7866 vizualizari

 

Am cadorisit-o pe mama de 8 Martie ;)

 

INGREDIENTE

  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate apa
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri gem ( eu am folosit prune)
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr amidon alimentar de porumb ( eu am folosit Gustin )
  • 5 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • o jumatate plic cacao
  • inimioare si bilute aurii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecati intr-un bol apa cu zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.


Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.


Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.


Dati la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.


Ciocolata rupeti-o bucatele, Dati la microunde la 600W pentru 1 minut.


Amestecati, adaugati frisca lichida si omogenizati compozitia.


Turnati glazura peste prajitura.


Decorati cu inimioare si bilute.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga stafide sau fructe confiate in compozitie.

2

La decor puteti folosi si ciocolata rasa, bombonele decorative sau chiar frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Gabitsa 1

09.03.2014, 08:57

Arata superb , maine o sa incerc si eu :-x

anca_rm 1

10.03.2014, 13:11

Alexandra Burz 1

10.03.2014, 15:00

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu gem