Negresa de post by Pusik

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 8784 vizualizari

 

Nu mai facusem de foarte mult timp "negresa" si cum am vazut aceasta reteta pe blogul Danei http://pusikmea.blogspot.com/2012/01/negresa.html.. am trecut imediat la "confectionat" mai ales ca asa dupa cum bine stiti mie imi plac retetele simple..Dana a glazurat-o cu o crema de cioco dar eu am facut-o de post.Daca fara glazura a fost buuuuuuuuuna ,cu glazura cred ca este delicioasa.Aaaaaaaaaaaa si era sa uit...........pe langa stafide Dana a mai pus si nuca,numai ca eu nu am avut in casa asa ca am folosit numai stafide.Multumesc,Dana!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani cu faina
  • 2 cani cu zahar
  • 200 g stafide
  • 2 cani cu apa
  • 1 cana cu ulei
  • 6 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem (eu am folosit gem de zmeura) )
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns tava
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post by Pusik:

Simplu...........se amesteca toate ingredientele rand pe rand pana la omogenizare. Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dam la la cuptor si tinem circa 40-45 min.Pentru a fi siguri ca prajitura este bine coapta facem testul scobitorii.Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post by Pusik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa de post by Pusik-0
Negresa de post by Pusik-1

COMENTARII (35)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:16

buna de tot

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:03

foarte buna

Rux

Rux 1

01.04.2012, 21:56

Arata excelent Medi! Azi am gustat si eu dintr-o negresa de post a unei prietene...de vis!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!