Negresa de post sau nu...:))

de aziz in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 5062 vizualizari

 

De post sau nu bunaciunea asta o ai la indemana oricand avand in vedere ingredientele folosite....reteta cred ca este arhicunoscuta si am redescoperit-o pe Bucataras la Elena_Daria, am vazut si pe multe alte bloguri unul din ele ar fi cel al Laurei Sava....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina(1 cana de 200 gr-2 cani=400gr)
  • 1 cana zahar(200 gr)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de copt
  • 4-5 linguri dulceata(eu am pus de capsuni)
  • nuci
  • rahat cu de la mine putere

Pentru sirop:

  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom,vanilie,portocala ..de care doriti


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post sau nu...:)):

Amestecam zaharul cu uleiul si apa adaugam gemul ,nucile ,rahatul taiat cubulete( in cazul meu:)) pastrati cateva cubulete si pt pus deasupra si apoi ingredientele uscate, faina, praf de copt si cacaua amestecate in prealabil eventual date prin sita.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute foc mediu ,180 grade am pus eu.


Tava nu e cea de aragaz ci una 20/30cm.Eu am pus sirop din ciocolata, unt ,frisca lichida ca sa nu faca mofturi unii ;).Pentru sirop se amesteca toate ingredientele la rece si se toarna peste prajitura rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post sau nu...:))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

aziz 1

29.11.2011, 14:47

bon fie data viitoare!!!

dentistutza 1

30.11.2011, 07:54

yammyy

aziz 1

30.11.2011, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post