Negresa de post sau nu...:))

de aziz in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 5539 vizualizari

 

De post sau nu bunaciunea asta o ai la indemana oricand avand in vedere ingredientele folosite....reteta cred ca este arhicunoscuta si am redescoperit-o pe Bucataras la Elena_Daria, am vazut si pe multe alte bloguri unul din ele ar fi cel al Laurei Sava....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina(1 cana de 200 gr-2 cani=400gr)
  • 1 cana zahar(200 gr)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • un praf de copt
  • 4-5 linguri dulceata(eu am pus de capsuni)
  • nuci
  • rahat cu de la mine putere

Pentru sirop:

  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom,vanilie,portocala ..de care doriti


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post sau nu...:)):

Amestecam zaharul cu uleiul si apa adaugam gemul ,nucile ,rahatul taiat cubulete( in cazul meu:)) pastrati cateva cubulete si pt pus deasupra si apoi ingredientele uscate, faina, praf de copt si cacaua amestecate in prealabil eventual date prin sita.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,dam la cuptorul preincalzit 30-35 minute foc mediu ,180 grade am pus eu.


Tava nu e cea de aragaz ci una 20/30cm.Eu am pus sirop din ciocolata, unt ,frisca lichida ca sa nu faca mofturi unii ;).Pentru sirop se amesteca toate ingredientele la rece si se toarna peste prajitura rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post sau nu...:))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

aziz 1

29.11.2011, 14:47

bon fie data viitoare!!!

dentistutza 1

30.11.2011, 07:54

yammyy

aziz 1

30.11.2011, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post by Pusik