Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 3312 vizualizari

 

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine:

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.


Am lasat sa se raceasca.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.


Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.


Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.


In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.


Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.


Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.


Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Gabrielle_Gabi 1

03.09.2013, 00:20

Ba e chiar aspectos ! Mie imi place cum arata si arata foarte bine

diaconta 1

03.09.2013, 09:37

Gabrielle_Gabi multumec pen tru aprecieri si bun venit la noi

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:58

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post