Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 3489 vizualizari

 

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine:

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.


Am lasat sa se raceasca.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.


Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.


Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.


In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.


Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.


Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.


Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Gabrielle_Gabi 1

03.09.2013, 00:20

Ba e chiar aspectos ! Mie imi place cum arata si arata foarte bine

diaconta 1

03.09.2013, 09:37

Gabrielle_Gabi multumec pen tru aprecieri si bun venit la noi

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:58

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Negresa