Negresa pufoasa

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 9760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame margarina
  • 1,5 cana zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate
  • 1 pliculet praf copt
  • 1,5 cana de faina
  • 1 cana nuci macinate ( se pot folosi si fulgi de nuca de cocos)
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 5 linguri de lapte
  • Optional:
  • glazura ciocolata,
  • bombonele decorative,
  • fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.


2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.


3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile pe rand,amestecandu-se energic, ca nu cumva acestea sa se coaguleze ( sa ne trezim cu omleta in prajitura : ).


4. Adaugam faina la amestecul de cacao, amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus astfel sa iasa o compozitie uniforma dar spumoasa.


5. Adaugam nuca macinata si amestecam si praful de copt stins cu putin otet.


6. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam prajitura la copt, la foc mic (175 grade), circa 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a vedea cand este gata prajitura!


Optional, acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si bombonele decorative! (Putem servi negresa si simpla, pudrata cu zahar).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

02.05.2012, 16:09

vin la o portie de prajitura

Sim0na 1

02.05.2012, 18:12

ce-mi place...

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:50

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea