Negresa pufoasa

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 9316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame margarina
  • 1,5 cana zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate
  • 1 pliculet praf copt
  • 1,5 cana de faina
  • 1 cana nuci macinate ( se pot folosi si fulgi de nuca de cocos)
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 5 linguri de lapte
  • Optional:
  • glazura ciocolata,
  • bombonele decorative,
  • fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.


2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.


3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile pe rand,amestecandu-se energic, ca nu cumva acestea sa se coaguleze ( sa ne trezim cu omleta in prajitura : ).


4. Adaugam faina la amestecul de cacao, amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus astfel sa iasa o compozitie uniforma dar spumoasa.


5. Adaugam nuca macinata si amestecam si praful de copt stins cu putin otet.


6. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam prajitura la copt, la foc mic (175 grade), circa 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a vedea cand este gata prajitura!


Optional, acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si bombonele decorative! (Putem servi negresa si simpla, pudrata cu zahar).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

02.05.2012, 16:09

vin la o portie de prajitura

Sim0na 1

02.05.2012, 18:12

ce-mi place...

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:50

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caramel, nuca si bezea