Prajitura cu crema capuccinno

de Lavinia in Prajituri, 6 Oct 2013 | 19920 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Crema capuccinno:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g capuccinno clasic/vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 20 g amidon
  • 200 g unt (de calitate)

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+60 ml frisca lichida
  • 60 g ciocolata alba+2 linguri frisca lichida
  • boabe de cafea (optional)

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccinno:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Intre timp prepara siropul.

Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.

Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.

Lasa siropul la racit si adauga romul.

Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.

Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa crema la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.

Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.

Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.

Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.

Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)

Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.

Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccinno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.10.2013, 16:06

multumesc, Dia

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 10:16

Lavinia 1

23.10.2013, 10:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu branza si stafide