Prajitura cu crema capuccinno

de Lavinia in Prajituri, 6 Oct 2013 | 15057 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Crema capuccinno:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g capuccinno clasic/vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 20 g amidon
  • 200 g unt (de calitate)

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+60 ml frisca lichida
  • 60 g ciocolata alba+2 linguri frisca lichida
  • boabe de cafea (optional)

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccinno:

mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.


Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.


Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.


Intre timp prepara siropul.


Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.


Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.


Lasa siropul la racit si adauga romul.


Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.


mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.


Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.


Lasa crema la racit.


mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.


Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.


Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.


Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.


Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)


Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.


Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccinno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.10.2013, 16:06

multumesc, Dia

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 10:16

Lavinia 1

23.10.2013, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desertul Giuliei