New York cheesecake cu capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2012 | 3281 vizualizari

 

O minunatie...multumesc pentru reteta deosebita Cristi Roman!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti digestivi( eu am pus danezi cu unt)
  • 50 gr unt nesarat
  • 600 gr crema de branza( am pus Apetito, care mi se pare tare buna)
  • 3 oua
  • capsuni taiate in doua cat sa acoperim prajitura
  • o lingura extract de vanilie( sau ce fel de vanilie aveti)
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • o ciocolata alba( eu nu am avut si am pus 25 de gr unt de cacao)
  • 100 ml smantana lichida( am pus frisca lichida)
  • 150 gr smantana solida( am pus mascarpone)
  • zahar: eu am pus 50 de gr la blat si 150 gr la umplutura plus 3 linguri pentru topping
  • 5-6 capsuni pentru sosul de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York cheesecake cu capsuni:

Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul.


Pentru prepararea umpluturii de branza am pus totul la mixer, branza cu zaharul( am gustat sa-mi placa de dulce) ouale pe rand, zeama si coaja de lamaie, vanilia. Am turnat peste blat si am copt la 160 de grade pentru 30 de minute.


Am pus pe toata suprafata capsunile taiate in doua.


Am pregatit si toppingul . Pe foc intr-un vas punem smantana solida, apoi cea lichida, pentru ca nu avea zahar deloc am adaugat 3 linguri si apoi untul de cacao. Daca aveti ciocolata alba, o puneti in loc de untul de cacao. Am turnat sosul cat a fost cald peste capsuni.


Prajitura a stat la rece toata noaptea. Reteta prevede fulgi de ciocolata deasupra.


Pentru ca eu iubesc sosul de capsuni, am zdrobit la blender capsuni proaspete si am turnat peste tort, chiar daca acest lucru inseamna inmuierea oarecum a compozitiei, eu gasesc ca gustul este unul divin si merita. Se poate pune si separat peste prajitura sosul, fiecare procedeaza dupa dorinta sau inspiratie...


Este o reteta pe care cu siguranta o voi repeta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "New York cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Dan_Alexandru 1

21.04.2012, 21:37

mm bun bv ......arata bine

Bya Ralu 1

27.06.2012, 19:32

minunat

babi5 1

13.06.2013, 20:16

tri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni