Nougat glace

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iul 2013 | 4173 vizualizari

 

E ceva...de vis! Sincer nu cred ca am mancat vreodata ceva similar mai delicios! Merita si recomand din toata inima aceasta reteta a lui Radu! Multumesc mult Radule! :) Va ramane de azi inainte reteta favorita :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru frisca lichida
  • 450 g zahar( eu am folosit brun)
  • 200 g fructe deshidratate sau confiate (caise, cirese etc.), tocate
  • 200 g alune de padure, tocate( am inlocuit cu migdale pe care le-am copt 7 minute)
  • 3-5 albusuri de ou, functie de marimea lor( eu am pus 5)
  • 500 g fructe de padure decongelate( eu am ales sa nu le pun in compozitie ci sa le servesc deasupra)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 ml apa
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de esenta de vanilie)
  • frunze proaspete de menta pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nougat glace:

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec).


Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime.


Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade)


Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt.


Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu se arda, l-am caramelizat apoi am pus migdalele maruntite la blender. Am amestecat si le-am luat deoparte dupa 1 min.


Am rasturnat pe foaia pergament si am lasat sa se raceasca. Ideal este sa uniformizati cat mai mult crantzul. Se toaca cand se raceste cu un cutit. Eu am pus o parte la blender.


Am mixat frisca din timp si am dat-o la rece.


Am facut un meringue din albusuri. Le-am mixat spuma si am pregatit un sirop pe foc din apa( 150 ml) si din total 250 gr de zahar.


Siropul care fierbe spumand( 120 grade) se toarna usor in spuma de albus si acesta o va gati, le va face pufoase... adaugam si vanilia apoi, mixam bine circa 2 minute.


Lasam mixtura sa se raceasca apoi amestecam cu frisca si crantzul. In acest punct ar fi trebuit sa adaug fructele tocate insa eu am preferat sa o las simpla si sa ma bucur de gustul ei asa.


Am turnat in tavi compozitia. Am acoperit cu folie si am dat la congelator.


Pentru coulis de fructe, vezi reteta lui Radu :)


http://www.reteteleluiradu.ro/2013/07/16/nougat-glace/


Eu am avut de ieri sosul de fructe din zmeura amestecata cu vanilie si miere.


Radu recomanda minim 8 ore la rece...insa sa vedem daca rezistati :))) proba de foc garantat! :D


E MINUNATA! :) iar daca mai aveti nelamuriri apelati la Radu...el e maestrul :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nougat glace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:37

ce deliciu!

Pushaa 1

13.01.2014, 11:05

RuxyRux 1

01.05.2014, 23:54

e la rece...abia astept sa fie gata maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu afine si sos de capsuni