Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

de VanessaAli in Prajituri, 28 Mar 2015 | 842 vizualizari

 

O reteta mai simpla pentru iubitorii de cheesecake. Aluatul e simplu, coacere scurta si usor de mancat, nimic nu va opreste sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o lingura mare untura,
  • 1 lingura smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 ou+ 1 galbenus,
  • 100 ml lapte,
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • branza de vaca,
  • gem (afine, capsuni, caise, zmeura, orice gem dulce), nutella, miere
  • Forme pentru briose/tarte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes):

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in continuare faina amestecand cu lingura, iar cand devine destul de tare lasam lingura si il framantam cu mana. Continuam, adaugand faina, pana cand aluatul devine foarte putin lipicios si elastic.


Pe o suprafata presaram faina, punem jumatate din aluat si il intindem cu un sucitor uns cu ulei. Intindem foarte subtire din moment ce el va creste oricum. Cu un pahar cu gura foarte mare decupam formele pe care le luam in mana si le mai apasam putin, dupa care le asezam in formele pentru briose (eu am din silicon). Le punem in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute (sau pana sunt rumenite) dupa care le scoatem si le lasam la racit.


Pentru decorare vom folosi o lingurita. Luam o lingurita plina cu branza de vaca (eu am folosit de la Pilos, a fost cremoasa si nu a avut nevoie de pregatire ca la cheesecake) si o punem in cosulet. Peste ea punem gem/nutella/miere.


Si gata! Simplu si rapid!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

28.03.2015, 21:04

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 16:38

mirela0911 1

31.03.2015, 14:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu fructe de padure