Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

de VanessaAli in Prajituri, 28 Mar 2015 | 716 vizualizari

 

O reteta mai simpla pentru iubitorii de cheesecake. Aluatul e simplu, coacere scurta si usor de mancat, nimic nu va opreste sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o lingura mare untura,
  • 1 lingura smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 ou+ 1 galbenus,
  • 100 ml lapte,
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • branza de vaca,
  • gem (afine, capsuni, caise, zmeura, orice gem dulce), nutella, miere
  • Forme pentru briose/tarte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes):

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in continuare faina amestecand cu lingura, iar cand devine destul de tare lasam lingura si il framantam cu mana. Continuam, adaugand faina, pana cand aluatul devine foarte putin lipicios si elastic.

Pe o suprafata presaram faina, punem jumatate din aluat si il intindem cu un sucitor uns cu ulei. Intindem foarte subtire din moment ce el va creste oricum. Cu un pahar cu gura foarte mare decupam formele pe care le luam in mana si le mai apasam putin, dupa care le asezam in formele pentru briose (eu am din silicon). Le punem in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute (sau pana sunt rumenite) dupa care le scoatem si le lasam la racit.

Pentru decorare vom folosi o lingurita. Luam o lingurita plina cu branza de vaca (eu am folosit de la Pilos, a fost cremoasa si nu a avut nevoie de pregatire ca la cheesecake) si o punem in cosulet. Peste ea punem gem/nutella/miere.

Si gata! Simplu si rapid!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

28.03.2015, 21:04

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 16:38

mirela0911 1

31.03.2015, 14:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L