Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

de VanessaAli in Prajituri, 28 Mar 2015 | 2881 vizualizari

 

O reteta mai simpla pentru iubitorii de cheesecake. Aluatul e simplu, coacere scurta si usor de mancat, nimic nu va opreste sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o lingura mare untura,
  • 1 lingura smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 ou+ 1 galbenus,
  • 100 ml lapte,
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • branza de vaca,
  • gem (afine, capsuni, caise, zmeura, orice gem dulce), nutella, miere
  • Forme pentru briose/tarte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes):

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in continuare faina amestecand cu lingura, iar cand devine destul de tare lasam lingura si il framantam cu mana. Continuam, adaugand faina, pana cand aluatul devine foarte putin lipicios si elastic.

Pe o suprafata presaram faina, punem jumatate din aluat si il intindem cu un sucitor uns cu ulei. Intindem foarte subtire din moment ce el va creste oricum. Cu un pahar cu gura foarte mare decupam formele pe care le luam in mana si le mai apasam putin, dupa care le asezam in formele pentru briose (eu am din silicon). Le punem in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute (sau pana sunt rumenite) dupa care le scoatem si le lasam la racit.

Pentru decorare vom folosi o lingurita. Luam o lingurita plina cu branza de vaca (eu am folosit de la Pilos, a fost cremoasa si nu a avut nevoie de pregatire ca la cheesecake) si o punem in cosulet. Peste ea punem gem/nutella/miere.

Si gata! Simplu si rapid!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

ieri la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

ieri la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte din foietaj cu nectarine