Ispita ciocolatoasa

de diaconta in Prajituri, 11 Sep 2010 | 5473 vizualizari

 

Ce bine ar fi de m-as putea abtine,dar parca ciocolata se cerea iar combinata cu ceva fructe.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 gr Mascarpone
  • 1 plic crema Ole cu gust de capsuni
  • Vanilie Sirop si visine din compot
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita ciocolatoasa:

Pentru Blat:



E un blat ciocolatos care tare-mi place.



8 albusuri



5 galbenusuri



300 gr ciocolata cu lapte



200 gr zahar



200 gr faina



100 gr unt



Sare


Ciocolata si untul se topesc in vase separate.



Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2 linguri apa.Albusurile se bat si ele spuma si se adauha restul de zahar.



Untul topit se adauga peste spuma de galbenusuri,la fel si ciocolata topita dupa ce s-a racit .



Adaugam si faina si apoi albusurile,amestecand incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia.



Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si compozitia obtinuta se pune la cuptor pentru 35 de minute.



Crema 1:



500 gr mascarpone



3 galbenusuri



50 gr zahar tos



400 ml frisca lichida



150 gr zahar praf



Vanilie



150 ml sirop de compot



1 plic gelatina.



Frisca se bate si se pune la frigider.



Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece.



Crema Mascarpone se freaca cu 150 gr zahar praf,pana devine spumoasa.



Galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar tos,vanilia si 150 ml sirop de compot si se pune pe aburi.Se amesteca pana cand are consistenta unei smantani(cam 20 de minute)



Gelatina se incalzeste pe bain marine si apoi se pune peste crema de galbenusuri racita,apoi compozitia se adauga peste crema de mascarpone .



Incorporam incet si frisca batuta si lasam la frigider.



Crema 2:



1 plic Crema Ole cu gust de capsuni



100 ml frisca lichida



150 ml sirop din compot de visine



150 ml lapte



Se amesteca toate si se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.



Asamblare:



Peste blat se pune jumatate din Crema de mascarpone,visine din compot,apoi Crema 2 si cealalta jumatate de Crema Mascarpone.



Pentru ornat am topit ciocolata cu frisca lichida,am glazurat cateva visine din compot(tare mi-a placut efectul) si cam atat…….



 

TIPS-URI

1

Blatul trebuie sa iasa precum o ciocolata molcuta,sa nu va faceti probleme ,nu va creste foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

claudiaO 1

29.11.2013, 12:36

BUN BUN

laura_n 1

10.01.2014, 20:28

biig like!

diaconta 1

10.01.2014, 22:25

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica