Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 2460 vizualizari

 

Pentru ca tot se apropie toamna, am vrut sa creez o astfel de atmosfera cu aceste nuci delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Nuci:
  • 250 g unt moale;
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar pudra;
  • sare;
  • esenta de vanilie;
  • un ou.
  • Crema:
  • 200 g biscuiti simpli cu vanilie;
  • 200 g nuci;
  • 70 g zahar pudra;
  • 20 g cacao;
  • o tableta ciocolata cu lapte (100 g);
  • 300 ml lapte fierbinte;
  • esenta de rom.
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti:

Nuci:


Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza.


Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul.


Crema:


Biscuitii si nucile se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.


Ciocolata se pune rupta in bucatele intr-un craticior, apoi acesta se pune intr-o cratita cu apa si se pun la foc pana cand se topeste ciocolata.


Intr-un castron se pun biscuitii cu nucile, zaharul, cacaua, ciocolata topita si laptele fierbinte. Se amesteca bine, iar la final se adauga esenta de rom, amestecand din nou. Se lasa sa se racoreasca, apoi se umplu cate doua forme de nuci si se lipesc intre ele.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

01.09.2015, 14:35

Frumoase si delicioase!

diaconta 1

01.09.2015, 14:46

Cat de perfecte ti-au iesit si ce prezentare frumoasa

Andra_Constantinescu 1

01.09.2015, 15:18

Multumesc, fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate