Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 2151 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingura de otet;
  • circa 600 g faina.
  • Crema:
  • 3 oua;
  • 200 g zahar;
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 300 g unt;
  • 100 g arahide prajite, fara sare.
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide:

Aluat:


Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce s-a ingrosat, aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte un aluat nu foarte tare si nelipicios. Se acopera cu o folie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.


Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unui cutit mic.


Crema:


Se pune o cratita cu apa la foc.


Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un craticior pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se pune craticiorul pe baia de aburi, atunci cand apa din cratita a fiert, si se tine, mestecand continuu cu o spatula de silicon, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul, amestecand pana cand se topesc si se incorporeaza. Se transfera intr-un castron, se lasa sa se raceasca (eventual se baga la frigider pentru a fi cat mai rece), apoi se mixeaza.


Arahidele se maruntesc in robotul de bucatarie si se incorporeaza in crema.


Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sidy 1

02.04.2018, 07:18

Bune...rau !

dantes 1

02.04.2018, 07:32

Super!

Rahela Velicu 1

02.04.2018, 08:19

De cand n-am mai facut...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert brownie cheesecake
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir