Nuci umplute(varianta I )

de merisor in Prajituri, 9 Sep 2014 | 9530 vizualizari

 

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme.
La aceasta reteta, pentru coji, m-am inspirat de la Lavinia si ii multumesc mult!
Pentru crema, am ales o varianta asemanatoare celei de la prajitura cu foaie sfaramata.
Au iesit delicioase!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • aprox. 450 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 6 piscoturi Savoiardi
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr miez de nuca macinat fin
  • 50 gr miez de nuca taiat mai grosier
  • 100 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 350 gr gem de caise
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute(varianta I ):

Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa incorporam faina, mixand pana cand se ingroasa aluatul.


Scoatem mixerul din aluat, infainam masa de lucru si incepem sa framantam aluatul pe masa, punand treptat faina pana ajungem la consistenta dorita.


Nu trebuie sa rezulte un aluat foarte tare, putin moale si nelipicios.


Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.


Formam mingiute mici de aluat, astfel incat sa acopere putin mai mult decat jumatate din orificiile formei pentru nuci.


Pregatim forma de nuci, daca este noua cum a fost a mea, trebuie incinsa mai intai goala, apoi spalata bine si stearsa cu servetele pana cand servetelele vor fi curate.


Nu stiu cum veti reusi voi, eu primele coji de nuca le-am aruncat, deoarece erau argintii :)))))


Punem mingiutele in lacasele formei si le coacem la flacara cate 2-3 minute pe fiecare parte, la primele, apoi reducem timpul deoarece forma va fi din ce in ce mai incinsa.


La primele coji, am uns forma cu putin ulei.


Pentru crema, rupem piscoturile in bucati si le trecem prin robot impreuna cu 100 gr miez de nuca.


Punem intr-un vas, pe foc moale, laptele in care am dizolvat cacaoa si untul si le lasam pana se topeste untul apoi le adaugam fierbinti peste ingredientele din bol si omogenizam bine totul.


Adaugam nuca taiata grosier si gemul de caise si le amestecam bine pe toate.


Umplem nucile cu aceasta compozitie si le asezam pe platou sau intr-un cosulet, apoi le pudram cu zahar.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Piscoturile din crema pot fi inlocuite cu biscuiti sau chiar coji de nuca(acelea care ies mai urate si mai arse :D )

2

Indulciti crema dupa gust adaugand putin zahar sau miere, a mea a fost suficient de dulce de la piscoturi si putin acrisoara de la gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute(varianta I )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

jolygina 1

10.09.2014, 23:35

ce bine arata ,trebuie sa-mi iau si eu forma ca nu am

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:47

iar am uitat sa-mi iau forme

iri_iri 1

21.11.2016, 09:59

Ce frumusele sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Cosulete fragede